Fermentációs utazás

A legrégebbi leletünk fermentációval kapcsolatban 9000 éves, Kínából ered.
Egy agyagkorsóban talált mézbor maradványról van szó.

A fermentált, azaz erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik az emberiség történetével.

Márton Csaba Marcell, a vegán szakács elhivatottan próbálja felhívni a figyelmet a minőségi étkezésre, s szó szerint receptet adni a kezünkbe, hogy tudatosabban tudjunk táplálkozni. Aktuális kutatási területe a fermentáció, amit mind gyakorlatban, mind elméletben szeretne a közönség elé tárni, s rávilágítani annak pozitív élettani hatásaira.

Az előadó másfél órás interaktív, korokon és földrajzi helyeken átívelő ismeretterjesztő utazásra hívja a tanulni vágyó érdeklődőket, mely után minden résztvevő egy üveg saját fermentummal térhet haza.

Előadó: Márton Csaba Marcell