Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fermentációs utazás – Erjesztett italok – Kombucha

március 19. 2023 16:00 - 18:00

A legrégebbi leletünk fermentációval kapcsolatban 9000 éves, Kínából ered. Egy agyagkorsóban talált mézbor maradványról van szó. A fermentált, azaz erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik az emberiség történetével.

Ezen italok előállításáról lesz szó mind elméletben, mind gyakorlatban a tanfolyam folyamán.
Kóstolni és készíteni fogunk mézbort, kvászt, kombuchát és ginger bugot, azaz gyömbérsört is. Ezen alkalom során kiemelten fogunk foglalkozni a kombuchával.
Kérjük, mindenki hozzon négy, jól záródó befőttesüveget!

A részvétel regisztrációhoz kötött, kérünk Facebook üzenetben írd meg nekünk (Kelet-Nyugati Alkotóműhely), ha szeretnél jönni. Érdemes időben jelentkezni, mert a résztvevők száma limitált 20 főben.

Részvételi díj: 5000 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát (a jegy helyszínen kapható)

A tanfolyamon kóstolt italok rendelkeznek alkoholtartalommal, ezért a résztvevőket kérjük, gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.

https://www.facebook.com/events/488778406800049

Details

Date:
március 19. 2023
Time:
16:00 - 18:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/488778406800049

Venue

MANYI – Kulturális Műhely
Margit körút 18
Budapest, 1027 Magyarország