![Loading Events](https://keletnyugati.hu/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/resources/images/tribe-loading.gif)
- This event has passed.
Fermentációs utazás – Erjesztett italok – Kombucha
március 19. 2023 16:00 - 18:00
![](https://keletnyugati.hu/wp-content/uploads/2023/03/332028766_1897524900599114_7869525174300529932_n.jpg)
A legrégebbi leletünk fermentációval kapcsolatban 9000 éves, Kínából ered. Egy agyagkorsóban talált mézbor maradványról van szó. A fermentált, azaz erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik az emberiség történetével.
Ezen italok előállításáról lesz szó mind elméletben, mind gyakorlatban a tanfolyam folyamán.
Kóstolni és készíteni fogunk mézbort, kvászt, kombuchát és ginger bugot, azaz gyömbérsört is. Ezen alkalom során kiemelten fogunk foglalkozni a kombuchával.
Kérjük, mindenki hozzon négy, jól záródó befőttesüveget!
A részvétel regisztrációhoz kötött, kérünk Facebook üzenetben írd meg nekünk (Kelet-Nyugati Alkotóműhely), ha szeretnél jönni. Érdemes időben jelentkezni, mert a résztvevők száma limitált 20 főben.
Részvételi díj: 5000 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát (a jegy helyszínen kapható)
A tanfolyamon kóstolt italok rendelkeznek alkoholtartalommal, ezért a résztvevőket kérjük, gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.