Filmművészeti pályázat

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Egyesület immáron hatodszorra rendezi meg Hosszú Hétvége címet viselő összművészeti programsorozatát, mely alkalomból nyílt filmművészeti pályázatot hirdet „Együttható” altémában. A Kelet-Nyugati Alkotóműhely alapszabályban foglalt céljai és törekvései közé tartozik felszámolni mindazon kulturális, illetve szociális hasadékokat és szekértáborokat, melyek társadalmunkban és a hétköznapokban akadályt gördítenek a nyílt kommunikáció elé, gátolják egymás megismerésének és megértésének szándékát.   Az “EGYÜTTHATÓ” szó kontextustól függően sokféle összefüggésben értelmezhető. Akárhogy is: az élet észrevétlen együtthatóit kutatjuk a hétköznapi pillanatokban. Az emberek, helyzetek és érzelmek között rejtőző láthatatlan kapcsolatokat keressük: hogyan formálják ezek az együtthatók az életünk alakulását és fordulatait?  Pályázatunk keretében pályakezdő filmes alkotókat…

Tovább

Köszönjük mindenkinek!

2023 december első három napján sikeresen létrejött eddigi legnagyobb eseményünk, a Hosszú Hétvége. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett rajta, illetve lehetővé tette a megvalósítását! A Nemes Nagy Ágnes Színészképzésről, a Színészképzés Pécs OSZIP-ról, a Freeszfe-ről, a Pesti Magyar Színiakadémiáról, valamint a Keleti István Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnáziumból érkeztek hozzánk vendégelőadók. Tanárok és diákok, rendezők és színészek láthatták egymás munkáit, majd esténként a szakmai fórumokon beszélgettünk közösen az előadásokról, és általában, a hazai színészi szakma jelenét és jövőjét érintő kérdésekről. A Székhelyi Dániel által moderált, a színészképzés intézményéről szóló kerekasztal-beszélgetés lehetőséget adott a résztvevőknek a problémák és kérdések közös voltának…

Tovább

„A páternoszter körkörössége magában hordja a feloldozást, hogy minden újrakezdhető”- Interjú Létmányi Attilával

A Déryné Program Barangoló alprogramjának egyik előadása egészen különleges megoldást rejt. A Páternoszter című darab díszletének tervezéséhez a mesterséges intelligencia segítségét vették igénybe az alkotók. Létmányi Attila rendezővel, aki egyben a díszlet megálmodója is arról beszélgettünk, hogyan használható az MI a színház világában, milyen szerepet játszik a Páternoszterben a címbeli tárgy és kinek ajánlja az előadást.

Tovább

Buborék – pályázati eredmény 

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Hosszú Hétvége c. programsorozat részeként meghirdetett “Buborék” címmel kiírt képzőművészeti pályázat nyertes művei.

Tovább

„A darab költőisége, epizodikus felépítése elindította a fantáziámat”– Interjú Létmányi Attilával

A Barangoló Drámaírói Műhelyben született kortárs dráma rituális játékként kelt életre. December közepén volt a bemutatója a Páternoszter című előadásnak. A Kelet-Nyugati Alkotóműhely produkciója a Déryné Program Barangoló alprogram támogatásának köszönhetően valósult meg. Az előadás rendezőjével, Létmányi Attilával beszélgettünk.

Tovább

Képzőművészeti pályázat

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Egyesület immáron ötödszörre rendezi meg Hosszú Hétvége címet viselő összművészeti programsorozatát, mely alkalomból nyílt képzőművészeti pályázatot hirdet „Buborék” altémában.

Tovább