Köszönjük mindenkinek!

2023 december első három napján sikeresen létrejött eddigi legnagyobb eseményünk, a Hosszú Hétvége. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett rajta, illetve lehetővé tette a megvalósítását!

A Nemes Nagy Ágnes Színészképzésről, a Színészképzés Pécs OSZIP-ról, a Freeszfe-ről, a Pesti Magyar Színiakadémiáról, valamint a Keleti István Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnáziumból érkeztek hozzánk vendégelőadók. Tanárok és diákok, rendezők és színészek láthatták egymás munkáit, majd esténként a szakmai fórumokon beszélgettünk közösen az előadásokról, és általában, a hazai színészi szakma jelenét és jövőjét érintő kérdésekről.

A Székhelyi Dániel által moderált, a színészképzés intézményéről szóló kerekasztal-beszélgetés lehetőséget adott a résztvevőknek a problémák és kérdések közös voltának felismerésére és az erről való diskurzusra.

Táncos programjaink gondoskodtak a jó hangulatról: Lugosi-Nagy Tamás mind a Pontra vágd! néptáncórát, mind a Hét világra szóló táncmulatság-ot a szokásos lelkesedésével és szakértelmével vezette le.

Mozgásra építő, színházi alapokon nyugvó workshopjaink, mint a Test_tudat workshop (vezetője Rákosy-Létmányi Anikó) vagy a Visszazökkenés (vezetője Székhelyi Dániel), a testi kifejezés tudatosságát segítették elő a résztvevőkben különböző asszociációs, játékos gyakorlatok által.

Az irodalmi program sem maradhatott el: ezúttal az alkotóműhely színészei olvasták fel a Kelet-Nyugati Irodalmi Kör tagjainak műveit legújabb nyomtatványunkból, amely az Élőpajzs címet viselte. A Létmányi Katinka által moderált program során a szerzők új értelmezési utakat kaphattak saját műveiket illetően.

A képzőművészet ezúttal is esszenciális részét képezte az összművészeti koncepciónak: idén pályázatot is hirdettünk, amelynek keretében több, mint tíz alkotó kapott lehetőséget kiállítani az RS9-ben. A pályázat első helyezettje Novák Zoltán lett.

Három különböző zenekar tette zenéjével színessé az estéket: a Havai Duó, a Tündérvese, valamint a M.A.D.A.M. band. Különböző stílusukkal mindhárman behúzták a közönséget a saját különleges hangzásvilágukba, és nem egy alkalommal fordult elő, hogy a hallgatóság, ülőhelyeit elhagyva, mozgásba lendült a zene ritmusára.

A vasárnap éjszaka pedig a rövidfilmeké volt: öt alkotást volt lehetőségünk látni, majd egyenként beszéltünk is róluk, amely beszélgetéseket Kaló Bálint Maximilián moderálta.

Minden tervezett programunk sikeresen létrejött. A meghívott vendégek hálájukat fejezték ki a találkozási lehetőségért egymással, így visszaigazolást kaptunk arról, hogy jó úton haladunk közös célunk felé, amely nem más, mint a művészet ereje által egyének tömegéből közösséget alkotni.

Mindez azonban nem valósulhatott volna meg azok nélkül, akik támogattak minket akár anyagi, akár más vonatkozásban. Saját rendezvényhelyszínnel még nem rendelkezünk, ezért minden alkalommal komoly munkát, egyeztetést és erőforrásokat igényel egy ilyen esemény kivitelezése. Ezúton is szeretnénk megköszönni azoknak, akik hozzájárultak, hogy létrejöhessen. A magunk és a résztvevők nevében is hálásak vagyunk a segítségért. Bízunk benne, hogy az eredményeket látva támogatóink megbizonyosodnak afelől, hogy jó és fontos ügyet segítettek, és a jövőben is támogatnak majd, ha lehetőségük nyílik rá.

Köszönjük!

A Kelet-Nyugati Alkotóműhely csapata