- Ez az esemény elmúlt.
Fermentációs utazás – Kimcsi workshop
január 15. 2023 16:00 - 18:00
4500FtA koreai konyhaművészet legismertebb étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Többszáz féle varriációban létezik. Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel.
Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.
A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy adag vegán, gluténmentes kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és hazavihet.
Kérjük, hozzanak magukkal három, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget.
Részvételi díj: 4500 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát (a jegy helyszínen kapható)
Kevesebb jelenjen meg