
- This event has passed.
Fermentációs utazás – Kimcsi workshop
január 15. 2023 16:00 - 18:00
4500Ft
A koreai konyhaművészet legismertebb étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Többszáz féle varriációban létezik. Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel.
Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.
A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy adag vegán, gluténmentes kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és hazavihet.
Kérjük, hozzanak magukkal három, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget.

Kevesebb jelenjen meg